jueves, 28 de noviembre de 2013

El Jing

Què és el Jing? 


Jing és un programa que serveix per capturar imatges i vídeos de manera instantània. Aquest programa s'integra perfectament a l'escriptori i és gratuït. 

També podem realitzar captures de vídeo de pantalla completa o d'una determinada secció de la pantalla amb tan sols dos clics. El que capturem es guarda posteriorment en format swf i ho podem pujar a Internet per ensenyar-ho a un amic o compartir-ho amb un grup de treball. 

Aquest programa té un inconvenient el qual és que amb la versió gratuïta només pots fer-hi 5 minuts de gravació. 


Com utilitzar el Jing? 


Tot comença a la icona del sol, que Jing situa a la part superior de la pantalla de l’ordenador. El que tenim que fer és portar el punter per sobre per a que Jing ens pregunti què és el que volem fer, és a dir, capturar, veure l'historial o canviar les opcions.

La captura es duu a terme a partir de l'àrea que tu seleccions, ja que surt una espècie d'enquadrament que determina el que Jing gravarà o capturarà. Les imatges es poden editar amb text, fletxes i marcs, i els vídeos graven també el que diguis pel micròfon.

Amb Jing, crear vídeo-tutorials o capturar pàgines web és qüestió de segons. Compartir és encara més senzill, encara que només amb la versió Pro podràs exportar vídeos amb la màxima qualitat. 

Aquí us deixo un vídeo on ens parla com funciona Jing: 


Aquest programa és molt útil en l’educació infantil, perquè a partir d’aquesta eina podem mostrar als alumnes com funciona un determinat programa i que ells ho vegin a l’ordenador. Per fer-ho, els gravaríem un vídeo tutorial sobre el programa que volguéssim que aprenguessin a utilitzar i desprès ho publicaríem a una pàgina web, en aquest cas al Blog de l’escola. D'aquesta manera els alumnes veurien el vídeo tutorial i aprendrien com funciona aquell determinat programa o com es realitza una determinada activitat.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario